top of page

Diensten

Onze ontwikkel- en trainingsprogramma’s noemen we journey’s omdat het ontdekkingsreizen zijn waarin je medewerkers activeert en betrekt in het behalen van de organisatiedoelstellingen.

mensen op trap, werkgeluk vergroten
Mensen geven elkaar een hand

Organisatiegroei & ambities realiseren

organisatieontwikkeling en innovatie, klimblokken
"Breng je mensen en daarmee de organisatie in beweging en maak jullie ambities waar".

 

Het ontbreekt veel bedrijven aan de tijd en het vermogen om in ontwikkeling te komen. Met KeyWe werk je aan een cultuur waarin leren en innoveren gewoon is. We creëren een hartslag van ontwikkeling in jouw organisatie! Dit resulteert in meer innovatie en wendbaarheid om in te kunnen spelen op nieuwe ontwikkelingen en kansen te pakken om je business te vergroten. 

Wij adviseren en begeleiden het veranderproces dat nodig is om de beoogde strategie en/of de gewenste cultuur te realiseren. Hiervoor hanteren wij de 4V-Aanpak: vaststellen, verbeelden, vormgeven en verrichten.

Leiders versterken & cultuur veranderen
trap met leiderschapstraining, bedrijfscultuur veranderen
 
"Versterk het leiderschap in je organisatie. Want zij zijn de grootste versnellers van groei".

 

Ontwikkeling dient gefaciliteerd te worden. Daarom trainen en coachen wij leidinggevenden en andere sleutelfiguren in de organisatie. Wij leiden ze op tot Change Agents die mensen begeleiden om het gewenste gedrag te laten zien.

 

Wij zetten hier onze unieke Leadership Journey voor in. Onze leiderschapsprogramma’s en teamtrainingen staan bekend om de hoge mate van energie en beleving (high energy, high impact).

 

Met onze Team Tools maken we teamontwikkeling en (cultuur)verandering praktisch en laagdrempelig voor de leider/facilitator en de organisatie als geheel.

Mensen binden, behouden & blijven ontwikkelen
boeien, bloeien en binden, medewerkers ontwikkelen pop
"Benut het volledige potentieel van je medewerkers en ontwikkel talenten in de organisatie".

 

Iedere organisatie kan meer werkgeluk creëren en ‘a great place to work’ worden voor medewerkers èn leidinggevenden. Dit doe je door te investeren in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Om leren en ontwikkelen te stimuleren, richten wij een digitale POP-cyclus en bedrijfsacademy in. Met diverse assessments brengen we in beeld wat de ontwikkelbehoefte van jullie mensen is.

 

Aan de hand van de KeyWe Krachtformule en een grote verscheidenheid aan soft skill trainingen helpen wij mensen om volledig in hun kracht te komen staan. Medewerkers en leidinggevenden worden hierbij digitaal ondersteund vanuit onze app My Hero’s Journey. Iedere medewerker wordt hiermee een facilitator van zijn of haar eigen ontwikkeling en die van anderen!

Slim investeren in leren en ontwikkelen

Wist je dat je voor veel van onze ontwikkeltrajecten subsidie kunt krijgen?

bottom of page